biesbosch

“Natuurbeleving op het ritme van eb en vloed”

Zorgeloos genieten, midden in de natuur

"Mogen wij u binnenkort aan boord verwelkomen?"

Ontdek de mooiste plekken van de Biesbosch met Varen met Freek. Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dat bevindt zich dus gewoon in Nederland! Tijdens onze vaartocht komen we bijvoorbeeld veel ruige wilgenbossen en kreken tegen. Daardoor zou je bijna vergeten dat je in Nederland bent. Het gebied dankt zijn naam aan de biezen, de eerste planten, die zich hier in het open water vestigden. De manshoge mattenbiezen werden commercieel geoogst en gebruikt voor het vervaardigen van stoelzettingen. Deze biezen zijn vanuit onze riante sloep nog volop te zien. Varen met Freek biedt echter nog veel meer moois.

Zorgeloos genieten, midden in de natuur

"Spot de Schotse hooglanders die grazen op de verschillende eilandjes"

In de Biesbosch zijn een groot aantal verschillende diersoorten terug te vinden. De trots van het gebied is de bever, die zich tijdens de schemering regelmatig laat spotten, een bijzondere gewaarwording. Maar ook de visarend, vos, boommarter, lepelaar en de indrukwekkende Schotse Hooglander komen voorbij, wanneer we geluk hebben. Zelfs de ringslang wordt sinds kort weer in het gebied gesignaleerd. Wij hebben een professionele verrekijker aan boord. Maak daar vooral gebruik van … en kijk uw ogen uit!

Zorgeloos genieten, midden in de natuur

"Splindotters in de Biesbosch"

Naast bijzondere diersoorten en de biezen vind je (seizoensgebonden) prachtig bloeiende planten en bloemen. 

In de Biesbosch groeien en bloeien er in het voorjaar duizenden Spindotters. Juist op de plekken waar sprake is van veel getijde en een beetje kwel zie je ze volop. Zo mooi!

Zorgeloos genieten, midden in de natuur

"Live webcam Biesbosch: broedende visarend"

De webcam bij het nest van de visarenden in de Biesbosch is weer aan. Bekijk het hier!

Zorgeloos genieten, midden in de natuur

"Mogen wij u binnenkort aan boord verwelkomen?"

Wilt u ook genieten van deze prachtige Nederlandse natuur in de Biesbosch? Geniet met uw gezelschap van een culinair hapje en drankje en bewonder de prachtig langzaam voorbij glijdende vergezichten van Nationaal Park de Biesbosch.  Bekijk de arrangementen of reserveer direct.